Har du tänkt ta ditt koffeinberoende till nästa nivå? Kaffe är inte längre vad det var. Förr i tiden räckte det med att kaffet var svart och varmt. Nu är det dock lite mer komplicerat än så. Därför vallfärdar landets kaffenördar till espressogear.se och grottar ner sig i de tillbehör för kaffekonnässörer som du hittar där.

Ett blaskigt kaffe från en bensinstation eller en snabbmatskedja är helt enkelt inte godtagbart idag. Men kaffe är någonting som många utanför hipsterbubblan upplever är svårt. Det är nämligen först på senare år som den breda massan har börjat ta sitt kaffedrickande på ett större allvar.

När du kikar in på espressogear.se inser du snabbt att det är dags att sluta köpa kaffe i den lokala livsmedelsbutiken. Gevalia, Löfbergs Lila och Zoégas är inte längre de varumärken som gäller. Nu är det Gringo Roastery och andra nischade tillverkare som står högst i kurs. Dessutom står inte valet längre mellan mellanrost och mörkrost.

Nu kan du bland annat välja mellan:

  • Sleepy Gringo
  • Guji Organic Ethiopian
  • Colombia Pink bourbon
  • Basic Brew.

Allt du behöver för att göra gott kaffe

En annan sak som du behöver göra är att köpa en bra kaffekvarn. Kvarnen är nämligen det enskilt viktigaste redskapet när du vill göra ett riktigt gott kaffe. Så gå in på espressogear.se och botanisera i utbudet på sajten. Där hittar du kaffekvarnar i olika utföranden och prisklasser. Det är viktigt att du inte maler kaffebönorna i förväg. Malandet bör nämligen ske strax före du ska till och göra ditt kaffe. Detta för att du ska få ut så mycket som möjligt av allt det goda som döljer sig inuti kaffebönorna. Ju längre du väntar desto mer av smaken kommer att försvinna ut i tomma luften. Och vi snackar alltså om ett fåtal minuter här.

Men du kan även gå miste om den bra smaken om du inte maler kaffebönorna i rätt storlek för den bryggningsmetod som du använder. Därför är det viktigt att du väljer rätt kaffekvarn för ditt ändamål. Om du är allvarlig med dina ambitioner bör du förstås titta på produkter lite högre upp i prisklasserna.