Att anlita en auktoriserat flyttfirma i Stockholm är kanske svårare än man först kan tro. Eftersom urvalet är så stort, är det lätt att fastna i beslutet om vem man ska anlita. Ett gott alternativ är att använda sig av så kallade offerttjänster – du får då flera offerter att jämföra och kan lättare välja den du tycker verkar bäst.

Börja med att hitta en offerttjänst

Steg ett är att hitta en tjänst som förmedlar offerter. Det enklaste sättet är kanske att söka på nätet. Använd fraser i stil med ”anlita en flyttfirma i Stockholm offerter”, eller ”flytthjälp jämför offerter”. Gör sökningen och titta på resultaten som dyker upp. Får du fram flera offertförmedlare kan du ta en snabb titt på de olika sidorna för att avgöra vilken du vill använda.

Anlita en flyttfirma i Stockholm med precisa uppdragsbeskrivningar

När du har valt en offert är det dags att beskriva exakt vad det är du vill ha hjälp med. Här tjänar det till att vara så precis som möjligt, eftersom det i sin tur underlättar för dom som ska skriva kostnadsförslagen att vara precisa. Om detaljer saknas i uppdragsbeskrivningen behöver höjd tas, eller vissa antaganden göras. Som konsekvens blir alltså offerterna inte särskilt träffsäkra.

I uppdragsbeskrivningen bör du bland annat ha med:

  • Datum
  • Hur många rum och kök du flyttar ifrån
  • Hur stor boyta du flyttar ifrån
  • Närmare specificering av vilka flyttjänster du önskar få av att anlita en flyttfirma i Stockholm
  • Antal våningar
  • Om det finns tillgång till hiss
  • Om speciella föremål ska flyttas (till exempel piano eller stora kassaskåp).

De flesta offertförmedlare har färdiga formulär för de olika tjänsterna de förmedlar offerter inom. Syftet med det är just att den som skickar in uppdraget inte ska missa någon väsentlig information. Exakt hur formulären ser ut kan dock variera en del mellan olika förmedlare.

Invänta svar, jämför och ta referenser

Att anlita en flyttfirma i Stockholm innebär att man har många aktörer att välja mellan. När du jämför offerterna är det en god idé att också ta referenser innan du bestämmer dig för att anlita någon. Eftersom urvalet är så stort, behöver du inte ”nöja” dig med någon som inte kan ge dig goda referenser och få dig att känna dig trygg med dem.